Aktuellt under 2022!Fönsterrenoveringskurs Drabbisdal, Vreta Kloster 28-29 Maj

Varmt välkomna på fönsterrenoveringskurs! Vreta Hembygdsföreninge arrangerar i samarbete med Byggnadsvårds-föreningen en 2-dagars kurs. Kursen omfattar fönsterrenovering - skrapa, laga trä, glas, stifta, kitta och måla. Anmälan till marie.hagsten@gmail.com.


Kallelse Årsstämma Byggnadsvårdsföretagen i Sverige 6-7 Maj


Varmt välkomna på årsstämma i Byggnadsvårdsföretagen i Sverige den 6 maj kl 09.00 på Sofiero slott i Helsingborg.


Vi inleder vårresan med stämma på Oscarssalen på Sofiero slott. Därefter blir det visning av slott, park och verkstad. Efter lunch på slottet går vi en stadsvandring i Helsingborg innan vi avslutar med gemensam middag.


På lördagen besöker vi Fredriksdals museum med en presentation av ”the Perfect House Project” som deltar i stadsuställningen H22 och International Thatchers Society, ITS, världsmästerskap.

Programmet presenteras av Byggnadshantverk i Helsingborg AB; Byggmästare Michael Andersen.


Fönsterhantverkets Dag  30 Maj

Runt om i länet arrangeras träffar och möten där man kan lära sig mer om fönsterhantverk. Kontrollera i media om det finns någon aktivetet nära dig. Lär dig mer om glas, renovering och målning av äldre fönster. Välkommen!


Byggnadsvårdens Konvent  25-27 September

Konventet, som sker i Mariestad, om byggnadsvård pågår under tre dagar och vänder sig till utförare, beställare och de som arbetar inom byggnadsvården - hantverkare, antikvarier, förvaltare osv.

Konventet är ett samarbete melan Göteborgs Universitet, Svenska Byggnadsvårdsföreningen och Riksantikvarieämbetet. Det planeras för utställningar, föreläsningar och workshops. Mer info på www.byggnadsvardenskonvent.seKurser och seminarier

De olika byggnadsvårdsföreningarna i Sverige arrangerar regeldbundet olika seminarier och studiebesök.

Besök deras hemsida: https://byggnadsvard.se/aktiviteter-2/kalendarium/

Sörmlands Länsmuseum arrangerar olika byggnadsvårds-kurser. Gå in på deras hemsida för att få veta mer.